receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 30 de novembro de 2017

PASTA CON QUEIXO AO FORNO

Na nosa cociña querían pasta. 
E fixemos pasta!
E rica que nos quedou!
Seguimos as indicacións da televisiva cociñeira de Canal Cocina, Lorraine Pascale, e cumprimos con ela.


PASTA CON QUEIXO AO FORNO
           
Ingredientes

·         500 g de macarróns
·         200 g de touciño entrefebrado en taquiños
·         80 g de talos de ceboliña picados
·         Tomiño fresco ou seco
·         40 g de manteiga
·         40 g de fariña
·         500 ml de leite
·         Noz moscada
·         1 culler de mostaza
·         150 g de parmesano recén relado
·         200 g de queixo azul
·         Pan relado
·         Aceite de oliva
·         Sal e pementa

Preparación

1.    Cocer os macarróns segundo as indicacións do fabricante e reservar..

2.    Saltear o touciño, + ceboliña. Engadir o tomiño e reservar.

3.   Numha tixola: fundir a  manteiga. + Fariña e remover ata facer un roux. + Leite, pouco a pouco; + sal e pementa, +  noz mostaza. + 100 g de Parmesano. + 150 g de Queixo azul ata que fundan. Se a salsa queda espesa alixeirar con leite.

4.    Incorporar o touciño e a ceboliña.

5.    Verter a salsa sobre os macarróns e colocalos nunha fonte. + Tomiño. + Pan relado. + Resto de queixos por riba.

6.    Ao forno 20´aprox./ 200ºC. Retirar e servir.


Ningún comentario:

Publicar un comentario