receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

luns, 28 de marzo de 2016

ESPAGUETIS CON PREBE DE QUEIXO E NOCES

Un prato fácil e rico. Que sería de nós sen este saboroso e socorrido produto culinario!

"Denomínanse pasta os alimentos preparados a partir dunha masa (a palabra pasta vén do italiano "pasta", que significa masa) cuxo ingrediente básico é a fariña de trigo mesturada con auga formando un produto que xeralmente é cocido en auga. Comunmente adóitase empregar a especie Triticum durum (trigo duro) na súa elaboración."
     https://gl.wikipedia.org/wiki/Pasta


Pódense atopar diferentes tipos de pasta, fresca ou non, e de diversos tamaños, formas e variedades. Probablemente a máis coñecida é o espaguete. Os macarróns son outro dos tipos de pasta máis coñecidos, estes son de diversos tamaños, aínda que os máis coñecidos son aqueles de forma cilíndrica e ocos."
      Para saber máis: https://es.wikipedia.org/wiki/Pasta
                                  https://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Pastas#Formas_Irregulares



ESPAGUETIS CON PREBE DE QUEIXO E NOCES
           
Ingredientes

·         500 g de espagueti
·         2 dentes de allo
·         100 g de noces peladas
·         300 g de queixo ricotta
·         350 l de leite
·         100 ml de viño branco
·         2 culleradas de aceite de oliva
·         Pemento doce
·         Ceboliño picado
·         Sal e pementa
                                              
Preparación

1.    Laminar os allos e picar as noces

2.  Nunha tixola co aceite, dourar os allos e engadir as noces. Refogalas uns minutos. + Viño branco e que evapore o alcol.

3.    + Leite, + ricotta. Salpimentar. Mesturar cunha culler de madeira e cocer uns minutos máis. Reservar o prebe.

4.  Cocer os espaguetis ao dente en abundante auga salgada. Arrefrialos con auga fría nun coador.

5. Servilos condimentados co prebe reservado. Esparexer cun pouco de pemento doce, ceboliño picado e unhas poucas noces sen picar.