receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

domingo, 28 de xaneiro de 2018

ROSCÓN DE NATA

E de volta co noso traballo realizado e non publicado daquelas navidades do 2017, aparecemos de novo con este sinxelo e vistoso Roscón de masa follada que tiven a oportunidade de observar na súa realización durante o programa de televisión dos irmáns Torres.
A nós tocounos cambiar de grupo e sempre hai que comezar de novo e a receita a simplificamos un pouco.



O roscón en todo o seu esplendor!




ROSCÓN DE NATA
           
Ingredientes

·         2 láminas de masa follada
·         Azucre  glas
·         Nata para montar
·         Un ovo
   

Preparación

1. Cortar pequenos círculos de masa follada coa axuda dun cortador de pastelería.

2.  Nunha bandexa forrada con papel de forno, poñer un molde redondo no centro e colocar ao redor os círculos  cortados de masa follada lixeiramente montados polos extremos.

3.  Pintar as pezas  con ovo batido e colocar outra capa de círculos de masa enriba e pintar novamente con ovo.

4.  Retirar o molde do medio e cocer a 190ºC durante 20 minutos, ata que suba e dore o follado. Deixe arrefriar e cortar pola metade.

5.  Montar a nata e rechear o roscón. Esparexer con azucre glas e servir

Ningún comentario:

Publicar un comentario