receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 21 de marzo de 2018

EMPANADA DE FOLLADO DE BACALLAU E UVAS PASAS

... de chocos,  xoubiñas, bonito, grelos con tetilla, carne, zamburiñas, rubio, zorza, polo, vieiras, polbo, grelos con chourizo...e de BACALLAU CON UVAS PASAS.

Habelas hainas e de moitas cousas, pero esta é unha abandeirada da nosa gastronomía.
E imos renderlle unha homenaxe e darnos unha HOMENAXE.







EMPANADA DE FOLLADO DE BACALLAU E UVAS PASAS
               
Ingredientes

·         Dúas pranchas de masa follada ou normal
·         Unha cebola
·         Bacallau desalgado
·         Pemento morrón
·         Uvas pasas
·         Un ovo
·         Papel de forno
·         Chisco de sal
·         Aceite


Preparación

1.     Desconxelar a masa a temperatura ambiente.

2.     Picar a cebola e refogala a modiño nunha tixola ata que estea caramelizada      ao gusto. Engadirlle o pemento picadiño. Chisco de sal.

3.     Engadir o bacallau  esmigallado. Misturalo co rustrido. 

5.     Estirar unha das pranchas sobre o papel de forno e estender o rustrido.           Tapar coa outra prancha e selar os bordes. Pinchar cun garfo a superficie.

6.    Pincelar co ovo batido. 

7.   Meter a empanada no forno prequecido tendo en conta as recomendacións   do fabricante da masa follada ou cando nos vexamos que a cor da masa ten   unha textura adecuada. (180ºc- 190ºc / 20´- 25´aprox.)




Ningún comentario:

Publicar un comentario