receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 19 de abril de 2018

PETITS CHOUX DE NATA E CON CHOCOLATE

Imos a modiño na entrega das nosas propostas culinarias. Cambiamos de grupo, as vacacións, as outras actividades...Demasiadas cousas na cabeza para levalas todas ao día.
Pero non deixamos de traballar, como di o meu queridiño "compa" Emilio..."A CABESIÑA NON PARA".
E por iso presentamos este agasallo para os máis galdrumeiros ou larpeiros. 
Como empezamos cun novo grupo... repetimos unha masa básica.





PETITS-CHOUX DE NATA CON CHOCOLATE
           
Ingredientes

     Pasta choux:

.    100 ml de leite
.    100 ml de auga
.    80 g de manteiga
.    120 g de fariña + ½ levadura en po
.    3  ovos
.    1 culleriña de azucre (4 g)
.    Un belisco de sal

Preparación

1.    Misturar nun cazo: leite +auga + manteiga + azucre + pel de limón+ sal.

2.   Cando ferva, (retirar a pel de limón), engadir a (fariña + levadura) de golpe e remexer cunha culler de madeira ata que a masa se separe das paredes do cazo. Separar do lume.

3.    Coa masa temperada, engádense os ovos un a un. Non engadir o seguinte ata que o anterior estea integrado.

4.  Nunha placa, ao forno a 200ºc / 20´aprox. + 5´a 180ºC ata que estean douradiños.

5.    Arrefriar e rechealos coa nata montada ao gusto.

6.  Bañalos coa crema de chocolate.


Ningún comentario:

Publicar un comentario