receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 10 de outubro de 2018

TORTILLA DE PATACAS


Seguindo co éxito colleitado a semana pasada, puxémonos a traballar nun clásico: A TORTILLA DE PATACAS.

Toda a ciencia está en traballar cunha tixola en condicións para evitar os pegados e o volteado, que nos levan, ás veces,  a presentar a nosa tortilla DESESTRUTURADA.

Nós, axudaos polos Deuses da cociña, fixémola ESTRUTURADA.






TORTILLA DE PATACAS
           
Ingredientes

·         300 g de patacas·    
·         5 ovos batidos
·         Unha cebola
·         Aceite
·         Sal

Preparación

1.  Quecer o aceite e sofreír as patacas (previamente lavadas e cortadas en lascas)

2.   Engadir a cebola picadiña.

3.    Bater os ovos nun bol. Engadirlle as patacas pochadiñas despois de quitar o   aceite sobrante coa axuda dun coador.

5.   Callar o preparado por un lado. Cando estea volteámola e callámola polo   outro lado.

Ningún comentario:

Publicar un comentario