receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 10 de outubro de 2018

TARTA DE AMÉNDOA ou DE SANTIAGO

Benvidos ao curso 2018-2019!

Xa estamos de volta e temos as mans de novo na masa! Un novo grupo de curiosos e curiosas está disposto a deixarse levar pola emoción dos sabores e da maxia da cociña. COMEZAMOS!

Levamos un montón de receitas e ás veces temos que mirar cara atrás e rescatar técnicas ou receitas de toda a vida. Necesitamos que se lancen a cociñar e que disfruten con receitas que saen si ou si.

E puxemos sobre a mesa a...




TARTA DE AMÉNDOA ou DE SANTIAGO
               
Ingredientes

·         250 g de fariña de améndoa
·         250 de azucre
·         Rela dun limón
·         4 xemas de ovo
·         Unha copiña de coñac
·         4 claras a punto de neve

Preparación

1.  Mistúranse todos os ingredientes menos as claras que se deixan para o último momento e agregaranse con movementos envolventes para que non baixen.

2. Nun molde encamisado (manteiga / fariña) botar a masa resultante (é moi aconsellable forrar o fondo do molde con papel de forno)

3.  Ao forno (previamente prequecido) a 180º  / 20´- 30´aprox.

4.  Arrefriar e salferir con azucre glas.


Ningún comentario:

Publicar un comentario