receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 13 de novembro de 2015

PANTXINETA

A PANCHINETA ou PANTXINETA (euskera) é un típico postre vasco, creado a principios do século XX na pastelaría Otaegui de Donostia (fonte: Diccionario enciclopédico da gastronomía vasca). O seu nome é unha adaptación ao euskera do "franchipán" francés.
Se queredes saber un pouco máis da pantxineta de Otaegui e da Belle Époque donostiarra aquí tedes un enlace interesante.  PANTXINETA





PANTXINETA
           
Ingredientes

·         2 láminas de masa follada
·         1 ovo
·         75 g de améndoa fileteada crúa

      Crema
·         250 ml de leite
·         2 xemas de ovo
·         60 g de azucre
·         25 g de maicena
·         20 g de manteiga
·         100 g de améndoa moída
·         Casca de limón
                                              
Preparación

1.  Nun cazo, ferver o leite + casca de limón. Retirar e coar.

2. Bater xemas + azucre. + (maicena diluída nun pouco de leite tibio) e engadilas ao cazo e remexer. Cocer ao baño maría e retirar. + Manteiga. + Améndoa moída (lixeiramente torrada nunha tixola).

3. Facer discos (6) de masa follada de 10 cm e 12 cm de diámetro (pinchar os últimos).

4. Dispoñelos do seguinte xeito: círculo pequeno + crema (deixar libres os bordos para pincelalos con ovo batido) + círculo grande. Presionar os bordos para selalos.

5. Pincelar a superficie co resto do ovo, + láminas de améndoa. Ao forno a 180ºC / 35´aprox.

6.  Arrefriar e esparexer con azucre glace.


Ningún comentario:

Publicar un comentario