receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 15 de xaneiro de 2016

PIZZA DE LACÓN CON GRELOS

Arrancamos o ano 2016 cunha proposta popular entre todos nós: PIZZA.

E certamente comezamos con bo pé, xa que, por primeira vez, arriscámonos a facer a masa de forma caseira e tradicional e o éxito acompañounos novamente. Rica a masa e ricos os ingredientes.
Deixámos constancia aquí da receita da masa e a nosa proposta de pizza de lacón con grelos. Bo apetito!



E vaia subidón para un quilo de fariña!





PIZZA DE LACÓN CON GRELOS

           
Ingredientes

·         500 g de fariña de trigo de forza
·         250 ml de auga morna
·         12 g de sal
·         25 ml de aceite de oliva virxen extra
·         12 g de levadura fresca de panadería
·         Friame de lacón, queixo.
·         Grelos envasados ao natural
·         Chourizo
·         Salsa de tomate
                                              
Preparación

1. Nun bol: un burato coa fariña e no centro a levadura disolta na auga. Mesturamos.

2.    + Aceite, + sal e seguimos mesturando.

3.   Enfariñamos a zona de amasado e traballamos a masa coas mans uns 10´ ata que non se pegue ás mans, ten que quedar elástica e homoxénea.

4.   Formamos unha bóla, enfariñamos un bol e deixámola fermentar nel, tapada cun pano, uns 45´-60´aprox.

5.    Estiramos a masa con coidado e paciencia.

6.    Ao forno, previamente quecido e engadidos os ingredientes, a 200ºC o tempo necesario ata que se faga.