receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

martes, 10 de novembro de 2020

TARTA DE AMÉNDOA OU DE SANTIAGO

 E seguimos probando sabores. Esta vez repetimos unha tarta que nunca faia. Sinxela, poucos ingredientes e un resultado espectacular.


TARTA DE AMÉNDOA ou DE SANTIAGO

           

Ingredientes


·         250 g de fariña de améndoa

·         250 de azucre

·         Rela dun limón

·         4 xemas de ovo

·         4 claras a punto de neve


Preparación


1.   Mistúranse todos os ingredientes menos as claras que se deixan para o último momento e agregaranse con movementos envolventes para que non baixen.


2.  Nun molde encamisado (manteiga / fariña) botar a masa resultante (é moi aconsellable forrar o fondo do molde con papel de forno)


3.    Ao forno (previamente prequecido) a 180º  / 20´- 30´aprox.


4.    Arrefriar e salferir con azucre glas.






Ningún comentario:

Publicar un comentario