receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 22 de outubro de 2015

TORTA DOCE DE CABAZA


Chegado o tempo do Samaín e, por suposto, das CABAZAS, estabamos na obriga de traballar co produto estrela da cabaza. 
Adornamos a nosa proposta con nata montada pero pódese prescindir dela e realzar o sabor e color da nosa protagonista "alaranxada"





TORTA DOCE DE CABAZA
           
Ingredientes

Para a masa:

·         175 g de fariña
·         100 g de manteiga
·         1 cullerada de azucre moreno
·         3 culleradas de auga fría
·         Sal

Para o recheo:

·         500 g de cabaza
·         3 ovos
·         Unha póliña de canela
·         80 g de azucre moreno
·         Monda de laranxa
·         Nata montada (opcional)
                                              
Preparación

1.    Pelar e trocear a cabaza.

2.   Nun cazo con auga, cocer: cabaza + canela + monda de laranxa. A lume suave 20´aprox.

3.    Triturar soamente a cabaza e arrefriar o puré fino.

4.    Masa: misturar fariña + manteiga + azucre + chisco de sal. Coa masa tipo pan relado, engadir auga fría e amasar e formar unha bola. Tapar e repousar na neveira unha hora mínimo.

5.    Estender a masa e forrar un molde encamisado. Pinchar a base. Ao forno a 180ºC ata que doure. Arrefriar.


6.    Bater ovos + azucre ata esponxar e misturar coa cabaza. Verter no molde. Ao forno a 180ºC, 40´ aprox. ata que se doure. Arrefriar e (decorar con nata montada) servir.





Despois de cociñar,
e de saborear a torta,
e para crear un ambiente terrorífico
podedes entrar...


                       NA COCIÑA DO TERROR

                                 

Ningún comentario:

Publicar un comentario