receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

sábado, 12 de novembro de 2016

PASTEL DE GALLETAS CON TOFFEE E CHOCOLATE


RICA!
Na líña da archicoñecida "tarta da avoa" pero con outros toques. Por suposto que con outros sabores e texturas.
Por certo, a prantiña de HERBABOA... É DO NOSO XARDÍN GASTRONÓMICO!!!




PASTEL DE GALLETAS CON TOFFEE E  CHOCOLATE
           
Ingredientes

·         300 g de chocolate negro
·         300g de galletas
·         290 g de azucre
·         3 ovos
·         250 g de manteiga
·         200 ml de leite
·         200 ml de nata para cociñar
·         1 culleriña de café soluble descafeinado

Preparación

1.    Fundir 150 g de manteiga + 150 g de chocolate ao baño María.

2.   Bater as xemas + 120 g de azucre e engadilas á mestura do chocolate. + As claras a punto de neve de forma envolvente.

3.  Calentar 150 g de azucre ata obter un caramelo dourado. Engadir pouco a pouco e removendo 150 g de nata quente. + 50 g de manteiga abrandada.

4. Bañar as galletas (sen empapalas) no (leite + 20g de azucre + o café). Colocalas nun molde rectangular forrado con papel de forno. Capa de galletas-toffee-chocolate. Nesta orde ata acabar cos ingredientes. Rematamos con capa de galletas. Á neveira, dúas horas.

5.    Fundir o chocolate, manteiga e nata restantes ao baño María. Cubrir o pastel e arrefriar de novo.


Ningún comentario:

Publicar un comentario