receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 5 de abril de 2017

BOLIÑOS INGLESES NA CLASE DE INGLÉS

Os peques de Andersen tamén cociñan na clase de inglés!!!

Xa que estamos ás portas da Semana Santa na clase de inglés de 6º Educación Infantil e 1º Educación Primaria están descubrindo os xogos tradicionais desta época do ano no Reino Unido e degustando uns dos doces típicos que se preparan no Venres Santo. Hot Cross Buns son uns boliños especiados que se caracterizan pola cruz que os adorna.

Están deliciosos por si mesmos recén feitos, todavía quentiños. Ao ser pouco doces, son ideais para degustalos coa manteiga, marmelada o un queixo cremoso e mel. Aguantan tenros un par de días, pero si van sobrar pódense torrar.


Ingredientes para uns 12 boliños:
  • 500 g de fariña de forza 
  • 250 ml de leite morna
  • 2 ovos
  • 55 g de manteiga sen sal a temperatura ambiente
  • 50 g de azucre
  • 20 g de levadura fresca de panadería
  • 1/4 culleriña de sal 
  • 1/2 culleriña de canela
  • 1/4 culleriña de clavo
  • 1/4 culleriña de noz moscada 
  • Reladura de 1 limón
  • 75-100 g de pasas 
  • Decoración: 
    • 100 gr. de fariña 
    • 100-125 ml de auga 
    • 100 gr de azucre 

Se non quedou ben clariña a receita, aquí tedes  o vídeo ben clariño...



 E como non...Os cociñeiros e cociñeiras que disfrutaron cos boliños!!!











Grazas e bo proveito peques!!!



Ningún comentario:

Publicar un comentario