Rematamos este curso 2015-16 cun clásico para os padais dos noso equipo de cociña. Démonos un festín gastronómico e bágoa que non houbese máis, xa que os seus estómagos non se daban enchido con tan suculenta proposta.
E tamén estamos contentos porque xa está en marcha a primeira fase do noso XARDÍN GASTRONÓMICO, creado nunha xardineira do noso colexio. Esta proposta queda aberta para uso e disfrute na nosa cociña e para as cociñas do resto da comunidade educativa do noso centro.
Desde aquí queremos dar as grazas a todos-as os que participaron no noso obradoiro de cociña este curso, esperando que o próximo curso escolar volvamos a encher de aromas os corredores do noso colexio e poder abrir o apetito coas novas propostas culinarias. Tamén queremos seguir espertando a curiosidade e o espíritu crítico a través da información que xurda das nosas páxinas e dos enlaces co mundo da cociña e a alimentación.
Unha aperta.
ESPAGUETIS Á CARBONARA
Ingredientes
·
400 g de espaguetis
·
200 g de touciño
entrefebrado
·
6 xemas de ovo
·
6 culleradas de nata
líquida
·
70 g de queixo parmesano
relado
·
70 g de manteiga
·
pementa moída
·
sal
Preparación
1. Poñer ao lume unha ola con abundante auga salgada.Levar a ebullición,
botar os espaguetis cando a auga empece a ferver, mover de cando en vez.
Escorrer a pasta.
2. Bater as xemas coa nata.
3. Engadir o sal e o queixo relado.
4. Nunha tixola, dourar o touciño a lume suave na súa propia graxa. Sazoar
con pementa.
5. Noutra tixola derreter a manteiga e engadir os espaguetis con dúas ou
tres culleradas da propia cocción. Mesturar.
6. Engadir o touciño coa súa
propia graxa.
7. Retirar a tixola do lume, verter sobre a pasta a crema de nata e
xemas. Mesturar rapidamente a lume moi suave.
8. Poñelos nunha fonte e servilos coroados cun pouco de albahaca fresca.