Pero non deixamos de traballar, como di o meu queridiño "compa" Emilio..."A CABESIÑA NON PARA".
E por iso presentamos este agasallo para os máis galdrumeiros ou larpeiros.
Como empezamos cun novo grupo... repetimos unha masa básica.
PETITS-CHOUX
DE NATA CON CHOCOLATE
Ingredientes
Pasta choux:
.
100 ml de leite
.
100 ml de auga
.
80 g de manteiga
.
120 g de fariña + ½ levadura en po
.
3 ovos
.
1 culleriña de azucre (4 g)
.
Un belisco de sal
Preparación
1.
Misturar
nun cazo: leite +auga + manteiga + azucre + pel de limón+ sal.
2. Cando
ferva, (retirar a pel de limón), engadir a (fariña + levadura) de golpe e
remexer cunha culler de madeira ata que a masa se separe das paredes do cazo.
Separar do lume.
3. Coa
masa temperada, engádense os ovos un a un. Non engadir o seguinte ata que o
anterior estea integrado.
4. Nunha
placa, ao forno a 200ºc / 20´aprox. + 5´a 180ºC ata que estean douradiños.
5.
Arrefriar
e rechealos coa nata montada ao gusto.
6. Bañalos coa crema de chocolate.
Ningún comentario:
Publicar un comentario