Á segunda foi a vencida!
Si, si. Tivemos que facer a receita dúas veces. Todo ía ás mil marabillas. Cadramos o tempo de cocción. Fixemos a proba do "pinchado". Todo perfecto. Desmoldámolo (sen deixalo arrefriar co forno entreaberto) e a pinta seguía a ser espectacular. Non puidemos comelo no momento por falta de tempo, os nosos cociñeiros estiveron un pouco "atascados" e o tempo botóuselles enriba. Pero as previsións eran boas.
Ao día seguinte...aquilo non era comestible! Cando lle quitamos o pano o noso biscoito perdera volume e amazocouse de tal xeito que non había forma de entrarlle. Que bágoa!
Pero no segundo intento con lixeiras variacións na receita e un agarimo especial á hora de arrefrialo tivemos éxito.
Aquí vos mostramos a proba fidedigna do noso traballo.
BISCOITO DE LIMÓN
Ingredientes
·
250 g de fariña ou (3 vasos-medidas iogur)
·
250 g de azucre ou (2 vasos-medida de iogur)
·
250 g de manteiga ou (1 vaso-medida iogur de aceite)
·
4 ovos
·
1 sobre de levadura en po
·
1 iogur natural
·
Zume de ¼ limón / Rela limón
·
Azucre glas
Preparación
1. Bater ovos + azucre. +Iogur. + Aceite.
+ Zume / rela ata obter mestura cremosa.
2. + 250 g de fariña e levadura
baturadas. Mesturar ata obter masa lisa e homoxénea.
3. Encamisar molde. Verter a masa
anterior e nivelala. Ao forno prequecido a 180ºC / 30´aprox.
4. Apagar/ entreabrir o forno e
atemperar o biscoito. Desmoldalo e cubrilo co azucre glas.