receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 31 de marzo de 2016

PEMENTOS DO PIQUILLO RECHEOS


Receita elaborada. 
Tivemos que vencer os prexuizos: "Non me gusta o bacallao", "Nunca probei os pementos"... 
E superamos a proba con nota. Todo o mundo probou os pementos recheos e todos deron a súa conformidade á receita, á mistura de sabores... 
É agradable e satisfactorio comprobar que no noso obradoiro imos superando barreiras e vencendo os medos a probar novos sabores. Simplemente por iso merece a pena seguir cociñando e...seguir descubrindo cousas tan sinxelas como o funcionamento dunha picadora eléctrica ou a composición dun "FUMET". Cousas da vida! 




PEMENTOS DO PIQUILLO RECHEOS
           
Ingredientes

·         Pementos do Piquillo enteiros
·         300 g de bacallao desalgado
·         2 cebolas pequenas
·         2 allos
·         50 ml de viño branco
·        150 ml de caldo de peixe
·         1 lata de carne de caranguexo
·         50 ml de nata
·         Aceite de oliva
·         Sal e pementa
·         Fariña e ovo
           
Preparación

1.    Sofreír unha cebola cun fondo de aceite (7´aprox.). + Allo picados finamente, + media culler de fariña, + viño branco, + bacallao esmiuzado, + caranguexo esmiuzado e libre de auga + caldo de peixe, + sal. (5´aprox.).

2. Escorregar e despebidar os pementos e rechealos cunha manga coa preparación anterior.

3.   Prebe: Sofreír un allo laminado + dúas culleradas de aceite. Retiralo e engadir a outra cebola e sofreíla 7´aprox.+ un pemento piquillo picado, + un pouco do recheo, + un pouco de fumet. Esparexer con media culleriña de fariña  e refogar 2´. Engadir a nata fóra do lume e remexer. Pasar por un chino.

4.    Rebozar en fariña e ovo os pementos pechados cun palillo e fritilos.


5.    Dar un fervor á salsa e vertela e colocar nela os pementos recheos.