Están sendo amplamente superados pola bollería industrial, os zumes envasados ou "as merendas-aperitivo".
Ver un "bocata" dos de toda a vida, dos de pan fresco e recheo tradicional non está a resultar tarefa fácil. A nosa cociña quere sacudir os nosos padais cunha explosión de sabores e colores para recuperar terreo, se é posible, coa proposta deste "PANINI".
Chamoume moito a atención comprobar que a metade do equipo de cociña non probara nunca as olivas negras ou non sabía que había tomates secos ou que a cebola morada tivese un punto picante.
Mesturar na boca todos eses sabores á vez transformou a súa primeira impresión de noxo noutra ben distinta: QUERER MÁIS para seguir disfrutando do momento. IMOS POR BO CAMIÑO!
PANINI MEDITERRÁNEO
Ingredientes
·
Pan de olivas ou similar
·
1 cebola morada
·
2 pementos vermellos asados
·
50 g de tomates secos en
aceite
·
50 g de olivas negras sen
óso
·
50 g de queixo de cabra
de rulo
·
Mostaza de Dijon
·
Aceite de oliva
·
Sal e pementa
Preparación
1.
Pelar a cebola e cortala
en plumas.
2.
Cortar os pementos e
tomates en tiras. Enxaugar as olivas e cortalas en aros.
3. Mesturar todo nun bol e salpimentar.
4. Dourar en toradas o queixo, nunha tixola ben quente, un minuto por
cada lado cunhas gotas de aceite.
5. Abrir o pan pola metade e untar a cara da miga coa mostaza e repartir
na base a ensalada. Engadir unha torada de queixo e tapar coa outra tapa de
pan.
Ningún comentario:
Publicar un comentario