receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 13 de outubro de 2016

PANINI MEDITERRÁNEO

Pequena homenaxe aos cada vez máis esquecidos nos nosos patios de colexio: os BOCADILLOS.
Están sendo amplamente superados pola bollería industrial, os zumes envasados ou "as merendas-aperitivo". 
Ver un "bocata" dos de toda a vida, dos de pan fresco e recheo tradicional non está a resultar tarefa fácil. A nosa cociña quere sacudir os nosos padais cunha explosión de sabores e colores para recuperar terreo, se é posible, coa proposta deste "PANINI".
Chamoume moito a atención comprobar que a metade do equipo de cociña non probara nunca as olivas negras ou non sabía que había tomates secos ou que a cebola morada tivese un punto picante.
Mesturar na boca todos eses sabores á vez transformou a súa primeira impresión de noxo noutra ben distinta: QUERER MÁIS para seguir disfrutando do momento. IMOS POR BO CAMIÑO!




PANINI   MEDITERRÁNEO
           
Ingredientes

·         Pan de olivas ou similar
·         1 cebola morada
·         2 pementos  vermellos asados
·         50 g de tomates secos en aceite
·         50 g de olivas negras sen óso
·         50 g de queixo de cabra de rulo
·         Mostaza de Dijon
·         Aceite de oliva
·         Sal e pementa

Preparación

1.    Pelar a cebola e cortala en plumas.

2.    Cortar os pementos e tomates en tiras. Enxaugar as olivas e cortalas en aros.

3.    Mesturar todo nun bol e salpimentar.

4.   Dourar en toradas o queixo, nunha tixola ben quente, un minuto por cada lado cunhas gotas de aceite.

5.   Abrir o pan pola metade e untar a cara da miga coa mostaza e repartir na base a ensalada. Engadir unha torada de queixo e tapar coa outra tapa de pan.




Ningún comentario:

Publicar un comentario