receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 28 de outubro de 2016

BUÑUELOS DE CREMA PASTELEIRA DE CABAZA


Non vos asustedes! Son moi fáciles de facer!
Se queredes soñar con eles...podedes facelo!
Os buñuelos están nestas datas por todas as pastelerías e confeiterías.

Non imos falar de prezos pero coa nosa receita podedes conseguir uns 50-60 buñuelos, dependendo do tamaño na fritura.
AVISO IMPORTANTE: Levar un á boca e unha perdición. Xa non seredes capaces de parar. Estades avisados. O noso equipo de cociña quedou marabillado do seu resultado.  


BUÑUELOS CON CREMA PASTELEIRA DE CABAZA

 Ingredientes buñuelos

·         Catro ovos
·         125 g de fariña + ½ sobre de levadura
·         25 g de manteiga
·         Dúas culleres de azucre
·         Rela de limón
·         1 ¼ vaso de auga
·         Chisco de sal
·         Azucre
·         Aceite

Preparación

1.    Mesturar nun cazo: auga + manteiga + azucre + rela de limón + sal.

2.   Cando ferva, engadir a fariña de golpe e remexer cunha culler de madeira ata que a masa se separe das paredes do cazo. Separar do lume.

3.   Coa masa temperada, engádense os ovos un a un. Non engadir o seguinte ata que o anterior estea integrado. No derradeiro ovo, dependendo da textura da masa pódese engadir somentes a xema.

4.   Quecer o aceite nunha tixola fonda. Cando aínda non estea moi quente, coa axuda de dúas culleriñas, botar pequenos montonciños de masa coa tixola retirada do lume. Deixar que inflen e arrimar de novo a tixola ao lume para que doren.

5.   Escorrer e sacar da tixola para un papel absorbente. Arrefrialos e salferilos coa azucre.

6.    Rechealos coa crema pasteleira de cabaza.

Ingredientes da crema pasteleira de cabaza

·         Catro xemas
·         125 g de azucre
·         125 g de nata líquida
·         375 g de leite
·         40 g de Maicena
·         Casca de limón
·         Puré de cabaza (150 g ou a cantidade que desexedes)

Preparación

1.   Mesturar e quecer nun cazo: leite + nata líquida + metade de azucre + casca de limón.

2.   Nun bol, mesturar e bater as xemas e ( Maicena + resto do azucre) ata que dobren o seu volume.

3.  Mesturar o contido do bol cun pouco de leite do cazo. Engadir o puré de cabaza.

4.    Botar todo no cazo co resto do leite (coado previamente) e deixar que espese ao baño maría. Remover de seguido para que non se pegue ao cazo.


5.  Cando a crema teña a textura desexada, arrefriala nun recipiente cun papel film transparente por riba da crema para que non colla casca.



Ningún comentario:

Publicar un comentario