Estamos en tempada de cogomelos e a nosa receita de hoxe ímola combinar cun exquisito RISOTTO.
O noso equipo ao final da sesión viuse arriba e xa estaban pensando en apuntarse a MASTERCHEF. Estamos progresando e pouco a pouco van sentíndose máis seguros e ilusionados nos fogóns.
RISOTTO
DE COGOMELOS
Ingredientes
·
150 g de arroz (dúas
racións)
·
150 g de cogomelos de
tempada
·
½ pemento
vermello
·
½ cebola
·
1l de caldo de verduras
·
Follas de perexil, menta
e albahaca
·
Queixo parmesano relado
·
Sal / aceite de oliva
Preparación
1.
Lavar os cogomelos,
secalos e trocealos. O mesmo coas herbas aromáticas.
2. Levar o caldo a
ebullición. Sofreír a cebola picada con 4 culleradas de aceite ata que
transparente. Incorporar os cogomelos e o pemento e refogalos. Sazoar lixeiramente.
3. Engadir o arroz (dúas medidas) e
sofreilo ata que estea perlado (quedar lixeiramente traslúcido). Verter tres medidas de caldo quente por cada medida de arroz e cocer
16´aprox. remover a miúdo engadindo caldo a medida que o vaia absorbendo o
arroz.
4. Retirar. + Queixo, +
herbas aromáticas. Integralas e repousar o arroz 2´. Servir.
_________________________________________________
ESTAMOS DE NORABOA!
A nosa querida e xa experta Marta A, alumna do noso obradoiro de cociña deste curso, mandounos esta excelente proposta de risotto. Feita por ela e disfrutada con toda a súa familia. Parabéns Marta.
_________________________________________________
ESTAMOS DE NORABOA!
A nosa querida e xa experta Marta A, alumna do noso obradoiro de cociña deste curso, mandounos esta excelente proposta de risotto. Feita por ela e disfrutada con toda a súa familia. Parabéns Marta.
Ningún comentario:
Publicar un comentario