Croquetas con sabor a mar.
Un toque mariñeiro para os nosos padais.
Coma sempre que cociñamos algo novedoso, o noso equipo de cociña tivo que facer fronte a texturas e cores no proceso de elaboración que suscitaban caras raras e dúbidas. Pero o produto final conseguiu eliminalas todas. Un novo éxito na elaboración e degustación das croquetas de mexillóns.
Aquí vos deixamos unha pequena mostra do traballo que supón a extracción e posibilidades de consumo desde bivalvo.
CROQUETAS
DE MEXILLÓNS
Ingredientes
·
500 g de mexillóns
frescos
·
1 lata de mexillóns en
escabeche
·
50 g de fariña
·
250 ml de leite
·
40 g de manteiga
·
1porro
·
½ cebola
·
Pementa, chisco de noz
moscada
·
Ovos, pan relado, sal e
aceite
Preparación
1. Limpar e lavar os
mexillóns frescos. Cocelos ao vapor 2-3´aprox. ata que abran.
2. Escorrer os mexillóns en
escabeche e reservar o líquido e mesturalo co da cocción. Triturar todos os
mexillóns.
3. Picar e sofreír a cebola e
o porro coa manteiga 10´aprox. Saozar e triturar todo.
4.
Colocar de novo na tixola
+ fariña. Tostala. + Leite + noz moscada + pementa + caldo (pouco a pouco).
5. Cocer 15´aprox. Sen
deixar de remexer ata que colla consistencia. + Mexillóns. Reservar na neveira.
6. Facer porcións coa pasta
e formatear ao gusto. Pasar por pan relado / ovo batido / pan relado. Fritir no
aceite ata que doren. Servir.
Ningún comentario:
Publicar un comentario