ÉXITO TOTAL!
RISOTTO DE CABAZA E TOMATES SECOS
Ingredientes
·
250 g de arroz de gran redondo
·
400 g de cabaza
·
40 g de tomates secos
·
1 cebola
·
1 dente de allo
·
1/2 vasiño de viño branco
·
1L Caldo de polo
·
Manteiga
·
40 g de queixo parmesano
·
1 pastilla de caldo de legumes (opcional)
·
1 culler de mostaza
·
Sementes de cabaza crúas
·
Aceite de oliva
·
2 culleres de manteiga
·
Sal e pementa
Preparación
1. Picar os tomates. Sofreímos nunha
tixola 200 g de cabaza en dadiños + ½ pastilla de caldo e retiramos cando colla
una cor laranxa forte. Reservamos para acompañar facendo unha crema-puré cun pouco de caldo ou deixamos os dadiños para coroar o risotto.
2. Asamos o resto da cabaza en
dados cun pouco de aceite + ½ pastilla de caldo a 150ºC / 20´.
3. Facemos un puré co paso 2 + 1/3
do caldo ata facer una salsa.
4. Sofreímos a cebola e o allo
picados. + Arroz. Cociñamos uns minutos. + Viño e tomates secos.
5. Agregamos caldo quente( 3
vasos) pouco a pouco e cocemos o arroz
ao dente. + Salsa de cabaza, + mostaza e o resto de caldo.
6. Salteamos as sementes cun pouco
de aceite +sal.
7. Fóra do lume: + manteiga, +
queixo. Deixamos repousar. Decoramos coas sementes e o resto da salsa de
cabaza.
E se isto parécevos pouco...REMATAMOS CON MARMELADA DE CABAZA CASEIRA feita e obsequiada pola avoa de Raquel Xing.
EXQUISITA!!!
EXQUISITA!!!
Moitas grazas AVOA!!!
Ningún comentario:
Publicar un comentario