receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 7 de novembro de 2018

TIRAMISÚ

Seguimos repasando as receitas co novo grupo de cociña...E non podía faltar un toque italiano, rico onde o haxa...


TIRAMISÚ 
           
Ingredientes

·         200 g de biscoitos de soletilla (ver receita)
·         250 g de queixo mascarpone
·     250 g de queixo cremoso
·         50 g de azucre
·         2 tazas de café preparado
·         75 ml de leite
·         50 ml de licor doce
·         Cacao en po / azucre
                                              
Preparación

1.    Bater os queixos + 25 g azucre ata quedar cremosos.

2.    Formar crema suave e homoxénea. Unha terceira parte desta pasala á manga pasteleira de boca ancha. Reservar na neveira.

4.    Mesturar o café + resto azucre + licor. Mollar os biscoitos e cubrir o fondo do molde.

5.    Verter 1/3 da crema e estendela. + Cacao.

6.   Repertir outra vez a operación. Rematar cunha capa de crema. Coa manga pasteleira, dispoñer na superficie rosetóns coa crema de turrón. Á neveira 30´. Barutar con cacao no momento de servir.



Incorporamos a receita dos BISCOITOS DE SOLETILLA para coroar a elaboración do tiramisú e que, nunha ocasión anterior, tivemos o pracer de elaboralos e degustalos no noso obradoiro.



BISCOITOS DE SOLETILLA
           
Ingredientes

·         3 ovos
·         75 g de azucre
·         1 culler de azucre avainillado
·         Un chisco de sal
·         75 g de fariña
·         ½ culler de levadura en po
·         Azucre glacé 
                                              
Preparación

1.   Bater nunha cunca: xemas + azucre + azucre avainillado ata conseguir unha mestura esponxosa e esbrancuxada.

2.    Tamizar a fariña + levadura en po sobre a preparación anterior e remexer.

3.   Noutra cunca montar as claras a punto de neve firme co sal e incorporalas pouco a pouco á mestura anterior de forma envolvente.

4.  Rechear unha manga pasteleira coa masa e cunha boquilla lisa e grande  formar tiras de 7-8 cm de largo por 2 de ancho aprox. sobre papel de forno. Cubrir con azucre glacé.

5.   Ao forno prequecido a 200º durante 12´. Arrefrialos e despegalos do papel. Servir.

Ningún comentario:

Publicar un comentario