CANAS DE CREMA PASTELEIRA
Ingredientes
- Masa milfollas
- ( 12 cilindros metálicos)
Preparación
1. Etirar a masa, despois de
desconxelala a temperatura ambiente, sobre unha superficie enfariñada.
2. Cortala en tiras (ao gusto) e enrolalas nos cilindros metálicos sen chegar aos extremos. Selar con auga e pintalas con ovo batido.
3. Ao forno prequecido a 200ºc / 10´-15´
4. Desmoldar, arrefriar e reencher coa
crema pasteleira (ver receita).
CREMA PASTELEIRA
Ingredientes
- Catro xemas
- 125 g de azucre
- 125 g de nata líquida
- 375 g de leite
- 40 g de Maicena
- Casca de limón
Preparación
1. Misturar e quecer nun cazo: leite + nata líquida + metade de azucre + casca
de limón.
2. Nun bol, misturar e bater as xemas e ( Maicena + resto do azucre) ata que dobren o seu volume.
3. Misturar o contido do bol cun pouco de leite do cazo.
4. Botar todo no cazo co resto do leite (coado previamente) e deixar que espese ao baño maría. Remover de seguido para que non se pegue ao cazo.
5. Cando a crema teña a textura desexada, arrefriala nun recipiente cun
papel film transparente por riba da crema para que non colla casca.
Ningún comentario:
Publicar un comentario