receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 16 de decembro de 2020

CANAS DE CREMA PASTELEIRA

 


CANAS DE CREMA PASTELEIRA

               

Ingredientes        

  • Masa milfollas
  • ( 12 cilindros metálicos)


Preparación


1.  Etirar a masa, despois de desconxelala a temperatura ambiente, sobre unha superficie enfariñada.

 

2. Cortala en tiras (ao gusto) e enrolalas nos cilindros metálicos sen chegar aos extremos. Selar con auga e pintalas con ovo batido.


3.  Ao forno prequecido a 200ºc / 10´-15´

4.  Desmoldar, arrefriar e reencher coa crema pasteleira (ver receita).

 


CREMA PASTELEIRA

           

Ingredientes

  •          Catro xemas
  •          125 g de azucre
  •          125 g de nata líquida
  •          375 g de leite
  •          40 g de Maicena
  •          Casca de limón


Preparación


1.  Misturar e quecer nun cazo: leite + nata líquida + metade de azucre + casca de limón.

 

2.  Nun bol, misturar e bater as xemas e ( Maicena + resto do azucre) ata que dobren o seu volume.


3.  Misturar o contido do bol cun pouco de leite do cazo.


4.  Botar todo no cazo co resto do leite (coado previamente) e deixar que espese ao baño maría. Remover de seguido para que non se pegue ao cazo.


5. Cando a crema teña a textura desexada, arrefriala nun recipiente cun papel film transparente por riba da crema para que non colla casca.









Ningún comentario:

Publicar un comentario