TARTA
DE CASTAÑAS
Ingredientes
- Tres pranchas de masa de biscoito xenovés
- (ver receita en A cociña de Andersen)
- 400 g de crema de leite
- 150 g de azucre glacé
- 150 g de chocolate negro
- 1 bote mediano de castañas en
xarope
- 1 bote de doce de leite
- 1 culleriña de esencia de vainilla
- (xarope opcional = 125 ml auga +
50 g azucre ou o xarope das castañas)*
Preparación
1.
Nun bol: 300 g de crema de leite +
150 g de azucre glacé. Bater a punto de nata e reservar.
2.
Noutro bol: 100 g de crema de
leite + chocolate troceado. Derreter a lume suave. Retirar e reservar.
3.
Escorrer as castañas, tallalas e
remexelas coa vainilla.
4.
Montar a tarta: disco de biscoito*
+ capa de doce de leite + biscoito* + crema de leite montada e coas castañas
talladas + biscoito*
5.
Engadirlle ao chocolate a crema de
leite montada restante.
6. Cubrir coa crema de chocolate toda
a superficie da tarta. Decorar ao gusto.
Ningún comentario:
Publicar un comentario