receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 13 de novembro de 2020

TARTA DE CASTAÑAS

 



TARTA DE CASTAÑAS

           

Ingredientes


  •          Tres pranchas de masa de biscoito xenovés
  •          (ver receita en A cociña de Andersen)
  •          400 g de crema de leite
  •          150 g de azucre glacé
  •          150 g de chocolate negro
  •          1 bote mediano de castañas en xarope
  •          1 bote de doce de leite
  •          1 culleriña de esencia de vainilla
  •          (xarope opcional = 125 ml auga + 50 g azucre ou o xarope das                          castañas)*


Preparación


1.    Nun bol: 300 g de crema de leite + 150 g de azucre glacé. Bater a         punto de nata e reservar.


2.    Noutro bol: 100 g de crema de leite + chocolate troceado. Derreter a       lume suave. Retirar e reservar.


3.    Escorrer as castañas, tallalas e remexelas coa vainilla.


4.    Montar a tarta: disco de biscoito* + capa de doce de leite + biscoito*      +  crema de leite montada e coas castañas talladas + biscoito*


5.    Engadirlle ao chocolate a crema de leite montada restante.


6.    Cubrir coa crema de chocolate toda a superficie da tarta. Decorar ao     gusto.

Ningún comentario:

Publicar un comentario