receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 13 de novembro de 2020

EMPANADA DE ATÚN

 

Despois de dúas sesións de doces, pasamos a dúas receitas salgadas. E tocounos lidiar coa masa follada...


EMPANADA DE ATÚN        

Ingredientes

  • Dúas pranchas de masa follada ou normal
  • Dúas cebolas
  • Atún
  • Pemento morrónDous ovos     
  • Papel de forno
  • Chisco de sal
  • Aceite  

 Preparación

1.   Desconxelar a masa a temperatura ambiente.

2.  Picar as cebolas e refogalas a modiño nunha tixola ata   que estean   caramelizadas ao gusto. Engadirlle o pemento picadiño. Chisco de sal.

3.   Engadir o atún  esmigallado. Misturalo co rustrido. 

5.  Estirar unha das pranchas sobre o papel de forno e estender o rustrido. Relar un   ovo cocido. Tapar coa outra prancha e selar os bordes. Pinchar cun garfo a   superficie.


6.  Pincelar cun ovo batido. 

7. Meter a empanada no forno prequecido tendo en conta as recomendacións   do fabricante da masa follada ou cando nos vexamos que a cor da masa ten   unha textura adecuada. (180ºc- 190ºc / 20´- 25´aprox.)






                               









Ningún comentario:

Publicar un comentario