Despois de dúas sesións de doces, pasamos a dúas receitas salgadas. E tocounos lidiar coa masa follada...
EMPANADA DE ATÚN
Ingredientes
- Dúas pranchas de masa follada ou normal
- Dúas cebolas
- Atún
- Pemento morrónDous ovos
- Papel de forno
- Chisco de sal
- Aceite
Preparación
1. Desconxelar a masa a temperatura ambiente.
2. Picar as cebolas e refogalas a modiño nunha tixola ata que estean caramelizadas ao gusto. Engadirlle o pemento picadiño. Chisco de sal.
3. Engadir o atún esmigallado. Misturalo co rustrido.
5. Estirar unha das pranchas sobre o papel de forno e estender o rustrido. Relar un ovo cocido. Tapar coa outra prancha e selar os bordes. Pinchar cun garfo a superficie.
6. Pincelar cun ovo batido.
7. Meter a empanada no
forno prequecido tendo en conta as recomendacións do fabricante da
masa follada ou cando nos vexamos que a cor da masa ten unha
textura adecuada. (180ºc- 190ºc / 20´- 25´aprox.)
Ningún comentario:
Publicar un comentario