XA ESTAMOS DE VOLTA!!!
Olvidos, cansancio, falta de constancia, moito traballo con outros temas, coronavirus, confinamentos...fixeron de tapón da actividade.
E voltamos neste curso especial para pelexar outra vez co apaixoante mundo da cociña. Son eles e elas os que co seu entusiasmo fan posible que sigamos coas receitas e a maxia de dar forma e sabor as nosas/súas creacións.
Moitas das propostas xa cobraron vida con outros grupos pero os/as novos/as artistas necesitan empezar co básico. Para todos/as é unha nova aventura.
Empezaron (6º EP /2º ESO) coa profe Noelia mentras eu recuperábame lonxe da cociña do cole. Descubiron a tortilla de patacas...
e as filloas...
e hoxe atacamos coa masa choux para facer os...
PETITS-CHOUX
DE NATA E CHOCOLATE
Ingredientes
·
Pasta choux:
100 ml de leite
100 ml de auga
80 g de manteiga
120 g de fariña + ½ levadura en po
3 ovos
1 culleriña de azucre (4 g)
Un belisco de sal
Preparación
1. Misturar nun cazo: leite + auga + manteiga + azucre + sal.
2. Cando ferva, engadir a (fariña + levadura) de golpe e remexer cunha culler de madeira ata que a masa se separe das paredes do cazo. Separar do lume.
3. Coa masa temperada, engádense os ovos un a un. Non engadir o seguinte ata que o anterior estea integrado.
4. Nunha placa, ao forno a 180ºc / 20´aprox. + 5´a ,co forno apagado, ata que estean douradiños.
5.
Arrefriar
e rechealos ao gusto.
Recén saidiños do forno.
Ningún comentario:
Publicar un comentario