Estamos no Nadal e temos que preparar o menú. Empezando polos postres, tiñamos que buscar algo vistoso, divertido e fácil de realizar.
"ESTE DE AQUÍ!!!"
E sinalando cara á nosa parede ilustrada coas nosas creacións ao longo destes anos, algúns decidiron repetir unha vella receita.
Repetida, pero exitosa na primeira vez; minto, na segunda vez. A primeira contan as crónicas que saíra crúa.
Aínda que se comenta que "nunca segundas partes foron boas", temos que dicir que si, sainos ben á terceira tamén.
TRENZA DE FROITOS SECOS E ARANDOS
Ingredientes
· 1 prancha de masa follada
· 50 g de noces
· 50 g de pistachos
· 50 g de arandos
· Natillas
· Unha clara de ovo
· 50 g de azucre glace
Preparación
1. Picar lixeiramente os froitos secos e misturalos cos arandos.
2. Estirar a masa follada e cubrila coas natillas sen chegar aos bordos. Engadir os froitos secos.
3. Dobrar a masa sobre o recheo. Á neveira 10´ para poder manexala logo mellor.
4. Cortala pola metade ao longo sen chegar ao final, teñen que quedar unidas.
5. Trenzar as dúas tiras deixando o recheo á vista, cara arriba. Ao forno 30´ aprox. a 200ºC
6. Bater a clara coa azucre e pintar a trenza co glaseado e introducila de novo no forno, xa apagado, 8´
7. Arrefriar e servir.
Ningún comentario:
Publicar un comentario