Na nosa cociña querían pasta.
E fixemos pasta!
E rica que nos quedou!
Seguimos as indicacións da televisiva cociñeira de Canal Cocina, Lorraine Pascale, e cumprimos con ela.
PASTA CON QUEIXO AO FORNO
Ingredientes
·
500 g de macarróns
·
200 g de touciño
entrefebrado en taquiños
·
80 g de talos de
ceboliña picados
·
Tomiño fresco ou seco
·
40 g de manteiga
·
40 g de fariña
·
500 ml de leite
·
Noz moscada
·
1 culler de mostaza
·
150 g de parmesano
recén relado
·
200 g de queixo azul
·
Pan relado
·
Aceite de oliva
·
Sal e pementa
Preparación
1.
Cocer
os macarróns segundo as indicacións do fabricante e reservar..
2.
Saltear
o touciño, + ceboliña. Engadir o tomiño e reservar.
3. Numha
tixola: fundir a manteiga. + Fariña e
remover ata facer un roux. + Leite, pouco a pouco; + sal e pementa, + noz mostaza. + 100 g de Parmesano. + 150 g de
Queixo azul ata que fundan. Se a salsa queda espesa alixeirar con leite.
4.
Incorporar
o touciño e a ceboliña.
5.
Verter
a salsa sobre os macarróns e colocalos nunha fonte. + Tomiño. + Pan relado. +
Resto de queixos por riba.
6.
Ao
forno 20´aprox./ 200ºC. Retirar e servir.
Ningún comentario:
Publicar un comentario