Non foi posible saborealos de primeiras. Algo na masa non ía ben e algo nos dicía que a cocción non resultaría satisfactoria. A textura da masa non era a doutras veces e os nosos temores confirmáronse. Tivemos que saborear a crema con galletas a modo de natillas e iso foi todo.
Pero no segundo intento...SIIIIIIIII!
RICOS, RICOS!
A fartar!
PETITS-CHOUX
DE CREMA DE LARANXA
Ingredientes
·
Pasta choux:
0.
100 ml de leite
1.
100 ml de auga
2.
80 g de manteiga
3.
120 g de fariña + ½ levadura en po
4.
3 ovos
5.
1 culleriña de azucre (4 g)
6.
Un belisco de sal
Preparación
1.
Misturar
nun cazo: leite +auga + manteiga + azucre + pel de laranxa + sal.
2.
Cando
ferva, (retirar a pel de laranxa), engadir a (fariña + levadura) de golpe e
remexer cunha culler de madeira ata que a masa se separe das paredes do cazo.
Separar do lume.
3. Coa
masa temperada, engádense os ovos un a un. Non engadir o seguinte ata que o
anterior estea integrado.
4. Nunha
placa, ao forno a 200ºc / 25´aprox. ata que estean douradiños.
5.
Arrefriar
e rechealos (ver receita crema pasteleira) ao gusto.
CREMA
PASTELEIRA
Ingredientes
·
Catro
xemas
·
125
g de azucre
·
125
g de nata líquida
·
375
g de leite
·
40
g de Maicena
·
Casca
de limón
Preparación
a. Misturar
e quecer nun cazo: leite + nata líquida + metade de azucre + casca de laranxa.
b.
Nun
bol, misturar e bater as xemas e (
Maicena + resto do azucre) ata que dobren o seu volume.
c. Misturar
o contido do bol cun pouco de leite do cazo.
d. Botar
todo no cazo co resto do leite (coado previamente) e deixar que espese ao baño
María. Remover de seguido para que non se pegue ao cazo.
e. Cando
a crema teña a textura desexada, arrefriala nun recipiente cun papel film
transparente por riba da crema para que non colla casca.
Ningún comentario:
Publicar un comentario