receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

martes, 25 de outubro de 2016

PIZZA DE TORTILLA E HORTALIZAS



Comida "FUSIÓN"?

Aquí tedes a nosa queridísima e saborosa TORTILLA DE PATACAS de toda a vida e a archicoñecida e aclamada PIZZA.

Cun pouco de todo e unha elaborada e divertida proposta chegamos a isto. Mereceu a pena. Xuntamos sabores e logramos vencer medos a probar cousas novas. Incluso unha integrante do nosos equipo de cociña sorprendeuse ao ver por primeira vez un pemento vermello por dentro, sorpresa ao saber que estaba oco. Nunca deixamos de sorprendernos cos nosos cociñeiros-as. 


















PIZZA DE TORTILLA E HORTALIZAS
           
Ingredientes

·         2 patacas
·         6 ovos
·         Cebola
·         4 rebandas de touciño entrefebrado
·         ½  pemento  verde
·         ½ pemento vermello
·         Champiñóns fileteados
·         Tomate frito
·         Mozzarella relada
·         Follas de albahaca / ourego seco
·         Olivas negras
·         Aceite de oliva /sal / pementa

Preparación

1.  Pelar, lavar, cortar en láminas e pochar as patacas. Incorporar a cebola e refogala.

2.    Retiralas e quitar o exceso de graxa e salpementalas.

3.    Lavar os pementos e cortalos en dadiños.

4.  Salpementar e bater os ovos. Engadirlles as patacas e callar catro tortillas finas duns 20cm de diámetro.

5.   Colocalas sobre unha placa con papel de forno e engadirlles dúas culleradas de tomate a cada unha.


6.   Distribuír a mozzarella, os pementos, o touciño entrefebrado, os champiñóns, a albahaca lavada e seca, o ourego e as olivas en rebandas. Gratinar 4´. Retiralas e servir.



Ningún comentario:

Publicar un comentario