receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 19 de abril de 2018

LASAÑA VEXETAL

Despois dunha receita  doce temos unha receita salgada.
Seguindo esta máxima tocoulle o turno á LASAÑA

Ás veces os vexetais non se ben recibidos nas viaxes gastronómicas e por iso convén metelos si ou si nos pratos elaborados na nosa cociña.
O certo é que non quedou nin a proba. foi como si pasara una galerna polo bandexa da lasaña. Deus, ata un botouse a dar lambetadas no prato. Cousas veredes!




LASAÑA VEXETAL
           
Ingredientes

·         Placas de lasaña de espinacas
·         Pemento verde, amarelo e vermello
·         Champiñón laminados
·         Tomate triturado frito
·         Manteiga
·         Queixo parmesano
·         Perexil
·         Allo
·         Aceite de oliva
·         Sal e pementa

Preparación

1.    Seguir as recomendacións do fabricante para cocer a pasta.

2.    Cocer un pouco a salsa de tomate.

3.  Saltear os champiñóns cun pouco de allo, perexil, pementa, sal  e aceite. E noutra tixola saltear os pementos troceados en xuliana cun chisco de sal

4.   Untar o fondo da bandexa cun pouco de manteiga. incorporar dúas culleradas de salsa de tomate. Colocar unha placa para lasaña + capa de tomate + capa de pementos e champiñóns + un pouco de parmesano relado. Tapar con outra placa  de pasta e así ata acabar os ingredientes.

5.   Rematar cunha placa de pasta, recubrila con salsa de tomate e relar enriba abundante queixo.

6.      Ao forno 20´aprox./ 200ºC. Retirar e servir.


Ningún comentario:

Publicar un comentario