receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 5 de outubro de 2016

SOBAOS PASIEGOS


Esta vez imos achegarnos a Cantabria, concretamente aos Valles Pasiegos, para poder didfrutar deste excelente e coñecido doce cántabro: SOBAOS PASIEGOS.

     Asón-Agüera.
     Besaya.

     Campoo-Los Valles.     Costa Occidental.     Costa Oriental.     Liébana.     Saja-Nansa.     Santander.     Trasmiera.     Valles Pasiegos.




Ingredientes

·         125 g de manteiga
·         125 de fariña
·         125 de azucre
·         2 culleradas de licor de anís
·         1 sobre de levadura en po
·         1 limón
·         3 ovos
·         1 belisco de sal

Preparación

1.    Nun bol: bater os ovos + azucre + manteiga ata que queden branqueciños e escumosos.

2.    Engadirlle a reladura de limón + anís + sal e incorporalos á masa.

3.    Engadir a fariña barutada coa levadura e obter unha masa homoxénea.

4.  Nun molde forrado con papel de forno, verter a masa e nivelala cunha espátula.

5.    Ao forno prequecido a 180ºC / 15´aprox.


6.    Retirar e atemperar a temperatura ambiente. Desmoldar e cortar en porcións.