receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 27 de abril de 2017

ARROZ CON POLO

Un pouco de cociña de sempre, agradecida e socorrida: arroz con polo.
Haberá centos de formas, variantes ou como se queira chamalas, pero o meu fillo Pablo tena de especialidade. Sempre me di que hai que saber darlle o punto ao torradiño do tomate, el faino con salsa de tomate natural envasada en cubiños, cousa rica. Nós imos darlle un punto con tomate concentrado co seu permiso.

E polo resultado visual, a cata olfativa e a degustación gustativa todo foi sobre rodas...


cos 5´de repouso...





ARROZ CON POLO
           
Ingredientes

·         Arroz (1 taciña por persoa)
·         ½  pemento  verde, ½ pemento vermello
·         Allo
·         Caldo de verduras ou polo
·         Tomate concentrado
·         Aceite de oliva
·         Sal /ceboliño

Preparación

1.   Nun fondo de aceite douramos o allo e reducimos o tomate ao máximo ata que quede torradiño e pochamos os pementos en  taquiños miúdos.

2.    Engadimos o polo (salpementado) e refogámolo.

3.    + Arroz, movéndoo ata que quede perlado.

4.    + Caldo (por cada medida de arroz, catro de caldo quente). + Sal

5.   Removémelo cunha culler  e ímoslle engadindo máis caldo a medida que o vaia necesitando para que quede cremoso (a lume medio uns 20´ aprox.).

6.   Rectificamos de sal se fose necesario. Deixamos repousar un par de minutos e esparexemos cun pouco de ceboliño. Servimos.


...e o rechupeteado final!








Ningún comentario:

Publicar un comentario