Un pouco de cociña de sempre, agradecida e socorrida: arroz con polo.
Haberá centos de formas, variantes ou como se queira chamalas, pero o meu fillo Pablo tena de especialidade. Sempre me di que hai que saber darlle o punto ao torradiño do tomate, el faino con salsa de tomate natural envasada en cubiños, cousa rica. Nós imos darlle un punto con tomate concentrado co seu permiso.
E polo resultado visual, a cata olfativa e a degustación gustativa todo foi sobre rodas...
E polo resultado visual, a cata olfativa e a degustación gustativa todo foi sobre rodas...
ARROZ
CON POLO
Ingredientes
·
Arroz (1 taciña por
persoa)
·
½ pemento
verde, ½ pemento vermello
·
Allo
·
Caldo de verduras ou polo
·
Tomate concentrado
·
Aceite de oliva
·
Sal /ceboliño
Preparación
1. Nun fondo de aceite
douramos o allo e reducimos o tomate ao máximo ata que quede torradiño e
pochamos os pementos en taquiños miúdos.
2.
Engadimos o polo
(salpementado) e refogámolo.
3.
+ Arroz, movéndoo ata que
quede perlado.
4.
+ Caldo (por cada medida
de arroz, catro de caldo quente). + Sal
5. Removémelo cunha
culler e ímoslle engadindo máis caldo a
medida que o vaia necesitando para que quede cremoso (a lume medio uns 20´
aprox.).
6. Rectificamos de sal se
fose necesario. Deixamos repousar un par de minutos e esparexemos cun pouco de
ceboliño. Servimos.
...e o rechupeteado final!
...e o rechupeteado final!
Ningún comentario:
Publicar un comentario