Os nosos irmáns portugueses son uns auténticos e marabillosos mestres cos doces e desde esta humilde cociña queremos intentar acercarnos a unha das súas máis afamadas receitas. Seguramente, cometeremos erros na interpretación dos ingredientes e no proceso pero o entusiasmo e a curiosidade lévannos a intentalo.
Deixamos tamén o enlace á páxina oficial dos afamados "PASTEIS DE BELÉM" para que non vos perdades si decidides visitar Lisboa e pasar por Belém e degustalos. Seguro que será unha experiencia inesquecible.
E como diciamos pouco antes, non sempre todo sae ben. Esta vez confundímonos na cantidade de fariña e esquecímonos de engadir o xarope e...ERRAMOS! Enon foi posible unha degustación en condicións, dos erros aprendemos tamén. Sin desanimarnos intentámolo novamente e aquí tedes o resultado. O fracaso tamén nos ensina a recuperarnos e facernos á idea de que todo, todo bonito, non é posible ás veces.
Outro dos éxitos desta receita portuguesa é o follado, moi parecido á textura da pasta filo, pero nós conformámonos con empregar un xa elaborado que non está á altura do seu pero que permite acadar con dignidade o seu obxectivo.
Se tedes a oportunidade de fartarvos con eles seguranente con pedir unhas natas sexa suficiente para identificalos (aínda que non a leven na súa elaboración).
E como diciamos pouco antes, non sempre todo sae ben. Esta vez confundímonos na cantidade de fariña e esquecímonos de engadir o xarope e...ERRAMOS! Enon foi posible unha degustación en condicións, dos erros aprendemos tamén. Sin desanimarnos intentámolo novamente e aquí tedes o resultado. O fracaso tamén nos ensina a recuperarnos e facernos á idea de que todo, todo bonito, non é posible ás veces.
Outro dos éxitos desta receita portuguesa é o follado, moi parecido á textura da pasta filo, pero nós conformámonos con empregar un xa elaborado que non está á altura do seu pero que permite acadar con dignidade o seu obxectivo.
Se tedes a oportunidade de fartarvos con eles seguranente con pedir unhas natas sexa suficiente para identificalos (aínda que non a leven na súa elaboración).
OS
NOSOS “PASTEIS DE BELÉM”
Ingredientes
·
Masa de follado
·
Xarope (500 g de azucre +
250 ml auga)
·
7 xemas de ovo
· 30 g de fariña
·
30 g fariña de millo
(Maicena)
·
500 ml de leite
·
Póla de canela
·
Pel de limón
Preparación
1. Enrolar o follado e cortalo
en rebandas coa altura do molde. Deixalo no molde 20´
2.
Humedecer os dedos e
aplastalo polos lados (bordo groso e
alto).
3.
Recheo:
a) Darlle un só fervor ao leite + canela + pel limón.
b) Mesturar as fariñas cun pouco de leite frío.
c) Engadirlle o leite quente. Atemperar, + xarope frío.
d) Incorporar as xemas lixeiramente batidas e mesturar.
4. Rechear os moldes coa
crema. Ao forno prequecido a 200ºC 20´aprox. Ata que estean douradiños.
5.
Arrefriar e esparexer con
azucre glas e canela en po ao gusto.
Ningún comentario:
Publicar un comentario