E seguindo coas masas salgadas non podemos esquecernos da masa quebrada da quiche. Un bo recheo e...
QUICHE LORRAINE
Ingredientes para a masa quebrada
· 150 g de fariña
· 70 g de manteiga
· ½ culleriña de sal
· ½ culleriña de azucre
· 1 xema de ovo
· Un chorriño de leite
Ingredientes para o recheo
· Tiras de touciño entrefebrado
· Tiras de xamón cocido
. Pemento morrón
· 200 g queixo relado
· 250 cl de nata líquida
· 4 ovos
· 1 vaso de leite fría
Preparación
1. Misturamos todos os ingredientes nesa orde. Facemos unha bóla e forrada con film a metemos na neveira media hora.
2. Nun molde enfariñado estiramos a masa. Ao forno, 10´-15´ a 180ª sin que dore. Pintamos con clara de ovo para impermeabilizala e un minuto ao calor do forno.
3. Pasamos pola tixola o touciño entrefebrado. Posteriormente engadimos: o xamón e o pemento morrón.
4. Bater os ovos coa nata e o leite.
5. Colocamos na base o recheo e engadimos a cantidade necesaria do apartado 4 máis o resto do queixo por riba.
6. Ao forno a 180º ata que calle e dore.
Ningún comentario:
Publicar un comentario