receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 13 de novembro de 2020

QUICHE LORRAINE

 

E seguindo coas masas salgadas non podemos esquecernos da masa quebrada da quiche. Un bo recheo e...


QUICHE   LORRAINE 
               
Ingredientes para a masa quebrada

·         150 g de fariña
·         70 g de manteiga
·         ½  culleriña de sal
·         ½  culleriña  de azucre
·         1 xema de ovo
·         Un chorriño de leite

Ingredientes para o recheo

·         Tiras de touciño entrefebrado
·         Tiras de xamón cocido
.          Pemento morrón
·         200 g queixo relado
·         250 cl de nata líquida
·         4 ovos
·         1 vaso de leite fría

Preparación

1.  Misturamos todos os ingredientes nesa orde. Facemos unha bóla e   forrada con film a metemos na neveira media hora.

2.   Nun molde enfariñado estiramos a masa. Ao forno, 10´-15´ a 180ª  sin  que dore. Pintamos con clara de ovo para impermeabilizala e un minuto ao calor do forno.

3. Pasamos pola tixola o touciño entrefebrado. Posteriormente     engadimos: o xamón e o pemento morrón. 

4.   Bater os ovos coa nata e o leite.

5.  Colocamos na base o recheo e engadimos a cantidade necesaria do   apartado 4  máis o resto do queixo por riba.

6.   Ao forno a 180º ata que calle e dore.

Ningún comentario:

Publicar un comentario