EMPANADA DE CARNE E VERDURAS
Ingredientes
Masa:
·
500 g de fariña
·
50 ml de viño albariño
·
50 g de manteiga
·
50 ml de aceite de oliva
·
100 ml de auga quente
·
2 ovos
·
10 g de sal
·
25 g de levadura natural
Recheo:
·
500 g de carne picada
·
1 cebola
·
2 tomates
·
1 pemento verde
·
1 pemento vermello
·
2 dentes de allo
·
100 ml de viño branco
·
Pementa / sal /aceite
Preparación
1. Recheo:
Pelar e picar miúdo: allos, cebola, pementos e tomates (lavados previamente e escaldados en auga quente 1´ para retirarlles a pel).
2. Sofreír: allos + aceite.
3. Engadir cebola + pementos.
Refogar.
4. + Tomates e cocer.
5. Engadir a carne e sofreíla ata que cambie de cor. +
Viño branco e que evapore a lume vivo. Salpimentar e cocer un par de minutos
máis.
6. Masa: Facer
un volcán coa fariña e colocar no centro un ovo, manteiga, aceite e levadura. O
sal, no exterior, sen estar en contacto directo coa levadura. Mesturar e amasar
todo (15´aprox.) engadindo a auga necesaria
pouco a pouco ata formar unha bola. Colocala nun recipiente encamisado e tapala
con film durante 1 hora ata que suba a masa.
7. Elaboración final: Dividir a masa en dous. Estendelas moi finas nunha mesa
enfariñada.
8. Colocar nunha delas o recheo e
cubrilo coa outra metade e pechar os bordos. Pintala con ovo e pinchala cun
garfo.
9. Ao forno 30´ aprox. / 200ºC