receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

xoves, 12 de maio de 2016

MADALENAS DE ACEITE


Que ricas!
Buscabamos un sabor tradicional, de sempre.
Lembro aquelas navidades nas que á hora do postre aparecían aquelas madalenas na súa bolsa de celofán enriba da mesa e os meus ollos preguntaban cando era a hora de poder fincarlles o dente. Xa pasaron diso moitos invernos e hoxe outra vez volve ao meu recordo aquel doce sabor navideño.
O meu equipo de "expertos" cumpriu sobradamente coa proba de hoxe e quedaron coas ganas de repetir. Espero noticias das súas propias madalenas caseiras.

As MADALENAS non deben confundirse cos muffins nin cos cupcakes)!














MADALENAS DE ACEITE
           
Ingredientes

·         280 g de azucre
·         200 ml de aceite de xirasol
·         5 ovos
·         Reladura de limón
·         200 g de fariña
·         10 g de levadura en po
           
Preparación

1.    Nunha cunca: aceite + 200 g de azucre. Batelos ata que blanqueen.

2.    Engadir os ovos, de un en un e sen deixar de bater ata integralos.

3.    Engadir (fariña baturada + levadura), en dúas partes.

4.    + Reladura de limón e remexer suavemente.

5.  Colocar a masa nas cápsulas (2/3 en cada cápsula)  de papel rizado e no molde para madalenas. + Unha culler de azucre no centro de cada madalena.

6.    Ao forno a 180º C / 20´aprox. Cando estean listas, atemperalas no molde 10´. Sacalas do molde e arrefrialas sobre unha reixa.