receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 20 de maio de 2016

BERLINESAS RECHEAS DE CREMA


"Deus, ceos que ricas están!"

E non o dixen eu. Escapóuselle a unha das nosas cociñeiras despois de saborear os primeiros bocados da nosa última tentación: as BERLINESAS.
Non imos dicir nada máis. Deixámos aquí a receita por si...






BERLINESAS RECHEAS DE CREMA
           
Ingredientes

·         290 g de fariña
·         125 ml de leite
·         2 ovos
·         50 g de manteiga
·         1 sobre de levadura de panadería deshidratada
·         Azucre
·         Aceite de xirasol
·         Canela moída

·         Crema pasteleira:

·         250 ml de leite
·         65 g de azucre
·         2 xemas de ovo
·         20 g de Maicena
·         Cortiza de limón

Preparación

1.    Crema pasteleira: (ver receita no blog )

2.   Nunha cunca: levadura + ½ cullerada de azucre + 30 ml de auga morna + leite morno. Mesturar e deixar repousar 10´.

3.   Engadir manteiga derretida + ovos + cullerada de azucre fariña (engadir máis fariña se fose necesaria para que se desprenda con facilidade). Amasar ata obter masa homoxénea.

4.   Formar unha bóla, enfariñala e repousala nun bol encamisado e tapado con film ata que dobre o seu volume.

5.   Traballar a masa 5´ e estirala cun rolo de cociña nunha superficie enfariñada ata obter unha prancha de 1 cm de grosor.

6.    Formar discos de 6 ou 8 cm de diámetro coa masa. Colocalos sobre papel de cociña. Tapalos cun pano e deixalos fermentar outros 30´.

7.  Fritir as berlinesas en abundante aceite ata que douren polas dúas caras. Retiralas sobre papel  absorbente.

8.   Rechealas coa crema e rebozalas en azucre con canela