receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

mércores, 7 de novembro de 2018

QUICHE LORRAINE

Hoxe tivemos que compartir protagonismo coa avispa asiática.
Tranquilos-as. 
Na hora de cociña coincidimos cunha charla no colexio dun axente forestal para amosarnos a problemática que este insecto está a crear na nosa Comunidade e tivemos que compartir tempos. E quedámonos cortos na nosa elaboración. Faltounos tempo para rematar de cociñar e poder saborear o resultado final. Quedou no forno...E demos conta dela ao día seguinte e o seu aspecto baixou enteiros no visual pero non no sabor. Outra vez será.




QUICHE   LORRAINE 
               
Ingredientes para a masa quebrada

·         150 g de fariña
·         70 g de manteiga
·         ½  culleriña de sal
·         ½  culleriña  de azucre
·         1 xema de ovo
·         Un chorriño de leite

Ingredientes para o recheo

·         Tiras de touciño entrefebrado
·         Tiras de xamón cocido
.          Pemento morrón
·         200 g queixo relado
·         250 cl de nata líquida
·         4 ovos
·         1 vaso de leite fría

Preparación

1.  Misturamos todos os ingredientes nesa orde. Facemos unha bóla e forrada con film a metemos na neveira media hora.

2.  Nun molde enfariñado estiramos a masa. Ao forno, 10´-15´ a 180ª  sin que dore. Pintamos con clara de ovo para impermeabilizala e un minuto ao calor do forno.

3.  Pasamos pola tixola o touciño entrefebrado. Posteriormente engadimos: o xamón e o pemento morrón. 

4.    Bater os ovos coa nata e o leite.

5.   Colocamos na base o recheo e engadimos a cantidade necesaria do apartado 4  máis o resto do queixo por riba.

6.    Ao forno a 180º ata que calle e dore.

Ningún comentario:

Publicar un comentario