Fixemos dous intentos nesta receita xa que, no primeiro, estivemos apurados de tempo e non poidemos tirar a foto. Aproveitando a circunstancia introducimos algunha modificación na receita, para mellorala, por suposto.
Como podedes degustar cos ollos, traballamos cos amorodos antes de que remate a temporada e introducímolos nesta suculenta obra doce como recheo e como COULIS.
Animádevos coa PARÍS-BREST!
TARTA PARÍS-BREST
(variante)
Ingredientes
·
Pasta choux:
·
100 ml de leite
·
100 ml de auga
·
80 g de manteiga
·
120 g de fariña + ½
levadura en po
·
3 ovos
·
1 culleriña de azucre (4
g)
·
Un belisco de sal
·
Coulis de fresas:
·
100 g de amorodos
·
15 g de azucre
·
Nata para montar
·
Amorodos para decorar o
recheo
·
Azucre glas
Preparación
Pasta choux:
1. Nun cazo: leite + auga + manteiga + azucre + sal, ata que ferva.(De
golpe) + (fariña e levadura baturadas) e remexer cunha culler de madeira
ata que a masa se separe das paredes do cazo.
2. Coa masa atemperada incorporar os ovos de un en un. Esperando a que se
integre o anterior antes de botar o seguinte.
3. Introducir a masa nunha manga e facer montóns en círculo. Pintar a
masa cun ovo batido e esparexer améndoas picadas enriba.
4. Ao forno a 180º C/ 40´ aprox., ata que estean dourados.
Recheo:
1. Nun cazo, cocer durante 5´: 100 g de amorodos + 25 ml de auga + 15 g
de azucre. Triturar, coar as pebidas e arrefriar.
2. Montar a nata coa azucre necesaria.
3. Engadir o coulis de amorodos de forma envolvente.
Tarta París-Brest:
1. Cortar a coroa pola metade en dúas capas.
2. Recheala coa nata intercalando rodelas de fresas con cada porción. Tapala coa parte superior e esparexela co azucre glas.