receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

venres, 9 de decembro de 2016

POLVORÓNS DE AMÉNDOA

Xa están aquí as festas navideñas e temos que surtirnos de propostas para elaborar con calma pero con agarimo. Adiante coa primeira elaboración!



POLVORÓNS DE AMÉNDOA
           
Ingredientes

·         200 g de fariña
·         125 g de manteiga de porco
·         125 g de améndoa moída
·         Un limón
·         150 g de azucre glas

Preparación

1.    Remexer a manteiga a temperatura ambiente ata que estea cremosa.

2.    Engadir a fariña baturada + azucre e amasar cos dedos ata incorporalos.

3.    + reladura de limón + ½ zume de limón e seguir traballando a masa.

4.  Coa masa homoxénea engadir a améndoa e amasar ata integrala. Tapar cun pano e repousala 1h.

5.  Estirala e formar unha prancha de 1 ½ cm de grosor. Cortala con moldes e colocalos nunha placa con papel de forno.

6.   Ao forno prequecido a 160ºC / 30´ aprox. Arrefrialos e cubrir con azucre glas.






Ningún comentario:

Publicar un comentario