POLVORÓNS
DE AMÉNDOA
Ingredientes
·
200 g de fariña
·
125 g de manteiga de
porco
·
125 g de améndoa moída
·
Un limón
·
150 g de azucre glas
Preparación
1.
Remexer a manteiga a
temperatura ambiente ata que estea cremosa.
2.
Engadir a fariña baturada
+ azucre e amasar cos dedos ata incorporalos.
3.
+ reladura de limón + ½ zume
de limón e seguir traballando a masa.
4. Coa masa homoxénea
engadir a améndoa e amasar ata integrala. Tapar cun pano e repousala 1h.
5. Estirala e formar unha
prancha de 1 ½ cm de grosor. Cortala con moldes e colocalos nunha placa con
papel de forno.
6. Ao forno prequecido a
160ºC / 30´ aprox. Arrefrialos e cubrir con azucre glas.
Ningún comentario:
Publicar un comentario