RICA!
Na líña da archicoñecida "tarta da avoa" pero con outros toques. Por suposto que con outros sabores e texturas.
Por certo, a prantiña de HERBABOA... É DO NOSO XARDÍN GASTRONÓMICO!!!
PASTEL DE GALLETAS CON TOFFEE E CHOCOLATE
Ingredientes
·
300 g de chocolate negro
·
300g de galletas
·
290 g de azucre
·
3 ovos
·
250 g de manteiga
·
200 ml de leite
·
200 ml de nata para
cociñar
·
1 culleriña de café
soluble descafeinado
Preparación
1.
Fundir 150 g de manteiga
+ 150 g de chocolate ao baño María.
2. Bater as xemas + 120 g de
azucre e engadilas á mestura do chocolate. + As claras a punto de neve de forma
envolvente.
3. Calentar 150 g de azucre
ata obter un caramelo dourado. Engadir pouco a pouco e removendo 150 g de nata
quente. + 50 g de manteiga abrandada.
4. Bañar as galletas (sen
empapalas) no (leite + 20g de azucre + o café). Colocalas nun molde rectangular
forrado con papel de forno. Capa de
galletas-toffee-chocolate. Nesta orde ata acabar cos ingredientes.
Rematamos con capa de galletas. Á neveira, dúas horas.
5. Fundir o chocolate,
manteiga e nata restantes ao baño María. Cubrir o pastel e arrefriar de novo.
Ningún comentario:
Publicar un comentario