As croquetas! Non hai nada mellor que unhas boas croquetas de entrante en calquera celebración que se prece. As nosas teñen un toque mariño. Poderiámolas chamar con todos os honores as CROCOMARES (croquetas coquetas do mar), porque, sen dúbida, quedaron preciosas e apetecibles.
Bo proveito para os que se atrevan a probalas.
CROQUETAS DE BONITO
Ingredientes
·
200 g de atún
·
Algas
·
Lata de mexillóns ao natural
·
500 ml de leite
·
100 g de manteiga
·
125 g de fariña
·
100 g de pan relado
·
2 ovos
·
Fariña para rebozar
·
Sal /Aceite para fritir.
Preparación
1. ROUX: Nunha tixola, manteiga a
derreter + fariña ata que se integre e se despegue das paredes, procurando que
se cociñe ben a fariña. Engadir un pouco de leite (quecido previamente e
salgado) e seguir remexendo coas variñas. Botar o resto do leite e seguir
remexendo ata formar unha bechamel cremosa que se despegue das paredes.
2. Engadir bonito esmiuzado + mexillóns
picadiños + algas. Arrefriar.
3. Introducir a masa arrefriada
nunha manga e facemos as croquetas.
4. Pasalas por fariña + ovo batido
+ pan relado.
5. Fritir en aceite quente. Poñelas
sobre papel de cociña. Presentar e servir.