Nós tamén queremos facer unha ponte de unión coa gastronomía carnavaleira e traemos as nosa cociña a crêpe / filloa salgada para despedir o entroido.
Despois das enchentas de lacón con grelos, un pouco de verde non vén mal.
CRÊPES DE ENSALADA DE PAVO
Ingredientes
·
200 g de friame de pavo
·
Ravos
·
100 g de queixo gruyère
·
150 g de follas de ensalada variadas
·
Un ovo
·
2 culleres sopeiras de fariña
·
½ laranxa
·
½ vaso de leite
·
Un chisco de sal
·
3 culleradas de aceite
Preparación
1. Laminar o queixo. Lavar as
follas de ensalada. Cortar en dadiños os ravos , previamente lavados. Mesturar
todo e reservar.
2. Crêpes: Ovo + leite + 1 cullerada de
aceite + 2 cullleradas de fariña + chisco de sal. Bater ata obter unha crema
semilíquida e sen grumos. Tapar e repousar 30´.
3. Nunha tixola quente
antiadherente cun pouco de graxa (aceite / manteiga) verter un cullerón da
masa. Movela e cuaxala polos dous lados.
4. Vinagreta: Reladura de laranxa + 3
culleres de aceite + unha de zume.