Imos coa segunda parte da festa gastronómica e galdrumeira que nos trae á nosa cociña o ENTROIDO: AS FLORES.
Temos que armarnos,
e moita paciencia,
e moito cariño...e tempo.
A cociña require tempo para conseguir este espectacular resultado.
FLORES DE
ENTROIDO (avoa de Lucía)
Ingredientes
·
150 g de fariña
·
250 ml de leite
·
1 ovo enteiro
·
Unha culler de azucre
·
Rela dun limón
·
Un belisco de sal
·
Unha copiña de licor
·
Aceite de xirasol para fritir
·
Azucre glacé
Preparación
1. Poñer nun bol: ovo, sal, licor,
leite, rela de limón e fariña baturada. Pasalos polo batedor. Deixar repousar a
masa.
2. Nun cazo, quecer o aceite co
molde.
3.
Co molde escurrido, metelo na masa sen cubrilo de todo.
4.
Pasalo ao aceite pouco a pouco ata que se desprenda a flor. Deixala
facer ata que estea crocante.
...e lavar, e recoller o material empregado.
Ningún comentario:
Publicar un comentario