receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

sábado, 18 de febreiro de 2017

FLORES DE ENTROIDO

ENTROIDO! (2ª parte)

Imos coa segunda parte da festa gastronómica e galdrumeira que nos trae á nosa cociña o ENTROIDO: AS FLORES.
Temos que armarnos,


facernos coa técnica...
    

e moita paciencia, 
e moito cariño...e tempo.
A cociña require tempo para conseguir este espectacular resultado.





FLORES DE  ENTROIDO  (avoa de Lucía)
           
Ingredientes

·         150 g  de fariña
·         250 ml  de leite
·         1 ovo enteiro
·         Unha culler de azucre                                  
·         Rela  dun  limón
·         Un belisco de sal
·         Unha copiña de licor
·         Aceite de xirasol para fritir
·         Azucre glacé

Preparación

1.  Poñer nun bol: ovo, sal, licor, leite, rela de limón e fariña baturada. Pasalos polo batedor. Deixar repousar a masa.

2.    Nun cazo, quecer o aceite co molde.

3.    Co molde escurrido, metelo na masa sen cubrilo de todo.

4.    Pasalo ao aceite pouco a pouco ata que se desprenda a flor. Deixala facer ata que estea crocante.

5.    Escorrela en papel secante e cubrila con azucre glacé.


Unha pequena mostra do proceso.

               



















...e lavar, e recoller o material empregado.


Ningún comentario:

Publicar un comentario