E abofé que non andabamos desencamiñados.
UNHA MELOSA DELICIA!
ARROZ MELOSO DE LANGOSTINOS
Ingredientes
·
300 g de arroz de gran redondo
·
10 langostinos
·
½ porro / ceboliño
·
1 cebola
·
1 dente de allo
·
1 vasiño de viño branco
·
2 tomates / 1 culler tomate concentrado
·
Pemento vermello
·
Caldo de peixe
·
100 ml de aceite de oliva
·
2 culleres de manteiga
·
Sal e pementa
Preparación
1. Picar a cebola, o allo e o porro
(limpo e lavado).
2. Pelar os langostinos e sofreír
as cascas e as cabezas 5´ cun pouco de aceite. Apretalas para que solten o
xugo. Engadir o viño, cocer 2´ e bañar co caldo de peixe quente. Reducir
10´-15´.
3. Saltear os langostinos (torados)
coa manteiga e a metade do aceite. Retiralas.
4. Nese aceite, + (cebola, allo,
porro, pemento) 8´. + Tomate relado 10´.
5. Engadir o arroz, salpimentalo e
perlalo 1´, sen deixar de movelo.
6. Engadir o caldo coado (1arroz x
3 caldo), pouco a pouco, e cocer uns
20´aprox, removendo de vez en cando.
7. Engadir as gambas, ceboliño e
aceite restante, baixar o lume. Cocer 1´máis e servir.