receitas, artigos, sabías que? trucos, +cociñas, cociñando palabras, de cine, de literatura

luns, 30 de novembro de 2015

TRENZA DE FROITOS SECOS E ARANDOS


ENSAIO -ERROR. As cousas non sempre saen á primeira. E a nós, tampouco. 
O primeiro intento saínos pouco feito no interior, estaba claro que ese non era o seu punto. Despois da cata, o noso equipo de CHEFS foi unánime: crúa.
Respetamos as características de cocción da receita orixinal (a 180ºC) e non puido ser,  tivemos que subir a temperatura no novo intento, a 200ºC. 
E a proba tédela diante.
A cociña ten o seu aquel e hai que dar con el.






TRENZA DE FROITOS SECOS E ARANDOS
           
Ingredientes

·         1 prancha de masa follada
·         50 g de noces
·         50 g de pistachos
·         50 g de arandos
·         Natillas
·         Unha clara de ovo
·         50 g de azucre glace
                                              
Preparación

1.    Picar lixeiramente os froitos secos e misturalos cos arandos.

2.   Estirar a masa follada e cubrila coas natillas sen chegar aos bordos. Engadir os froitos secos.

3.   Dobrar a masa sobre o recheo. Á neveira 10´ para poder manexala logo mellor.

4.    Cortala pola metade ao longo sen chegar ao final, teñen que quedar unidas.

5.  Trenzar as dúas tiras deixando o recheo á vista, cara arriba. Ao forno 30´ aprox. a 200ºC

6.    Bater a clara coa azucre e pintar a trenza co glaseado e introducila de novo no forno, xa apagado, 8´

7.    Arrefriar e servir.