Con esta nova proposta a nosa cociña vai collendo ritmo cara as festas do Nadal e esperamos estar á altura dos eventos gastronómicos que nos esperan.
CHAMPIÑÓNS CON POLO E XAMÓN
Ingredientes
·
Champiñóns grandes
·
200 g de peituga de polo
·
100 g de xamón curado
·
1 cebola
·
1 dente de allo
·
Tomates secos
·
2 culleres de aceite de oliva
·
Perexil
·
Pan relado
·
Sal e pementa
Preparación
1. Retirar a base terrosa dos
champiñóns. Lavalos e secalos.
2. Separar os sombreiros e picalos,
reservar o resto. Lavar, secar e picar o polo.
3. Saltear 5´nunha tixola con
aceite quente os champiñóns e retiralos.
4. Engadir o allo e douralo.
Incorporar a cebola picada e pochala 8´. + Pés dos champiñóns. + Tomates secos
picados. + Polo, ata douralo. + Xamón, +1/2 do perexil e cocer 1´.
5. Salpimentar. Rechear os
champiñóns e coroalos con pan relado e ao forno 10´a 180ºC.
6. Decorar co resto do perexil e
servir.