Xa están aquí as festas do Nadal. Incluídas todas aquelas "parafernalias" de adornos, agasallos, enchentas familiares, de amigos ou de traballo.
Nós tamén queremos estar en primeira liña de saída e para iso imos celebralo con este "agasallo" gastronómico, fácil de preparar e espectacular na súa elaboración e posterior degustación.
TIRAMISÚ CON CREMA DE TURRÓN
Ingredientes
·
200 g de biscoitos de soletilla (ver receita)
·
250 g de queixo mascarpone
·
150 g de turrón de Xixona
·
500 ml de nata para montar
·
50 g de azucre
·
2 tazas de café preparado
·
75 ml de leite
·
50 ml de licor doce
·
Cacao en po / azucre
Preparación
1. Bater queixo + 25 g azucre ata
quedar cremoso.
2. Montar nata (+azucre ao gusto) e
incorporala ao queixo de forma envolvente.
3. Triturar leite + turrón.
Engadilo á preparación anterior. Formar crema suave e homoxénea. Unha terceira parte desta
pasala á manga pasteleira de boca ancha. Reservar na neveira.
4. Mesturar o café + resto azucre +
licor. Mollar os biscoitos e cubrir o fondo do molde.
5. Verter 1/3 da crema e estendela.
+ Cacao.
6. Repertir outra vez a operación.
Rematar cunha capa de crema. Coa manga pasteleira, dispoñer na superficie
rosetóns coa crema de turrón. Á neveira 30´. Barutar con cacao no momento de
servir.
Incorporamos a receita dos BISCOITOS DE SOLETILLA para coroar a elaboración do tiramisú e que, nunha ocasión anterior, tivemos o pracer de elaboralos e degustalos no noso obradoiro.
BISCOITOS DE SOLETILLA
Ingredientes
·
3 ovos
·
75 g de azucre
·
1 culler de azucre avainillado
·
Un chisco de sal
·
75 g de fariña
·
½ culler de levadura en po
·
Azucre glacé
Preparación
1. Bater nunha cunca: xemas + azucre
+ azucre avainillado ata conseguir unha mestura esponxosa e esbrancuxada.
2. Tamizar a fariña + levadura en
po sobre a preparación anterior e remexer.
3. Noutra cunca montar as claras a
punto de neve firme co sal e incorporalas pouco a pouco á mestura anterior de
forma envolvente.
4. Rechear unha manga pasteleira
coa masa e cunha boquilla lisa e grande
formar tiras de 7-8 cm de largo por 2 de ancho aprox. sobre papel de
forno. Cubrir con azucre glacé.
5. Ao forno prequecido a 200º
durante 12´. Arrefrialos e despegalos do papel. Servir.